Contact

Contact Trine directly via email: TRINETHIELEN@GMAIL.COM or by using the form below.

Please note that large scale commercial VO projects based in the UK will be referred to Trines’ UK voice-over agent.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

trine02kla.jpg

Copy of About

Bio

Trine 1 bw-cropped.jpg

Foto: Saskia Volders

Trine is geboren in Lier, België. Haar moeder is Belgisch, haar vader Brit. Ze is artistiek en creatief en had al op jonge leeftijd interesse in theater. Zo stond ze vanaf 13 jarige leeftijd al af en toe op de planken samen met haar moeder en ging ze op verschillende toneelkampen.

Op 15 jarige leeftijd werd ze na verschillende auditie-rondes geselecteerd om een hoofdrol te spelen in De Golf in Het Paleis, Antwerpen. Daarna had ze de kriebels helemaal te pakken en wilde ze absoluut verder als actrice. Ze trok naar het buitenland en was na verschillende audities toegelaten in de Theateracademie in Amsterdam (ATD) alsook verscheidene toneelscholen in Engeland. Vanwege haar Britse roots koos ze uiteindelijk voor haar opleiding in Engeland waar ze een BA Hons” Drama behaalde op de John Moores University, Liverpool gevolgd door London and International School of Acting.

Na haar graduaat kwam ze in het theatercircuit in Londen terecht. Verschillende theater producties brachten haar naar o.a. het Theaterfestival in Schotland, het Nationaal Theater in Pristina, Kosovo, en het SMAK, Gent. In België kreeg ze verschillende hoofdrollen en gastrollen in reeksen op VTM en VRT. Haar nieuwsgierigheid en ambitie om haar passie en kunst te delen met het grotere publiek bracht haar eveneens tot het werken achter de schermen en het organiseren van theaterinstallaties. Zo was ze nauw betrokken bij de organisatie van Antony Gormley’s One & Other Project in Trafalgar Square, London en produceerde o.a. voor Disney, LAMB, en Scala & Kolacny Brothers. Samen met Angel Shed Theatre creëerde ze ook workshops voor kinderen uit moeilijke situaties.

Trine nam ook een pauze in haar carrière omdat ze kinderen wilde en er eveneens wilde zijn voor hen. Ze heeft op verschillende plaatsen gewoond, o.a. Londen, Munchen, en Amsterdam. Verscheidene jaren later en een dosis levenservaring rijker heeft ze besloten zich terug in Antwerpen te vestigen waar ze haar liefde voor kunst en theater verder uitoefent, meest recent met o.a. playField in #2 BIAS als deel van hun Big Data Trilogy te zien in verschillende theaters zoals Kopergietery te Gent, Arenberg te Antwerpen, C-mine te Genk e.a.

Trine is perfect tweetalig en doet ook regelmatig stemmenwerk, zowel Engels- als Nederlandstalig, voor TV, radio en film.